Image by Theme Inn

Coaching

ADHD

Coaching

ADHD Coaching

Wij bieden coaching aan voor mensen met ADHD of ADD. In het kort:

  • Voor kinderen, jongeren en volwassenen met ADHD

  • Een gemiddeld coachtraject duurt 5 sessies van en uur

  • Je kunt deze sessies in één keer boeken

  • We hebben een aanbod van 25% korting op 5 sessies

 

Wat gaan we doen?

Het ADHD coachingstraject brengt je in vijf tot acht sessies van een probleem naar je doel. De eerste stap is het formuleren van je doel: wat zou je willen bereiken? Dit doen we in positieve bewoordingen, realistisch en met een concreet beeld en gevoel. 

 

Onze werkwijze 

De tweede stap is de weg om er te komen. De coach gebruikt hier ‘interventies’ voor; bepaalde technieken en oefeningen om jou je doel te laten bereiken. Door het oefenen met deze technieken ontstaat een beter zelfbeeld. Je vergroot het inzicht in je doen, je handelen en in je emoties, maar ook in het verwerken van oude thema’s, zoals trauma’s.

 

In de coachingsessies gaan we werken aan de hulpvraag áchter de hulpvraag. De meeste mensen komen binnen met een vraag op gedragsniveau. Bijvoorbeeld: 'Ik doe druk,’ of ‘Ik neem impulsieve beslissingen.’ Vaak ligt er aan dit “ongewenste gedrag” een oorzaak ten grondslag. Maar elk gedrag heeft een positieve bedoeling. Het uitgangspunt van onze werkwijze is daarom altijd: 'datgene doen wat werkt'. Bij de één is dit een klopje op de schouder, de ander wordt gestimuleerd door een flinke aai over de bol en weer een ander door een schop onder de kont.

 

Het coachingstraject bestaat uit 5 tot maximaal 8 sessies van 1 uur. In de meeste gevallen is de hulpvraag daarna opgelost en is dit voldoende om weer verder te kunnen. De coachingsessies zijn voor kinderen, jongeren én volwassenen met ADHD. We hebben verschillende coaches met ieder een eigen expertise. Informeer gerust door te mailen of bellen met ons!

 

“Geef een mens een vis en hij heeft voor een dag te eten. Leer een mens vissen en hij kan zijn hele leven eten.”